- Nowy
Gluten na widelcu Peter H.R. Green, Rory Jones
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu :
- przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
- wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
- odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
- podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.
Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
Galaktyka 2016, ISBN: 978-83-7579-551-6, 158x240, 300 s., oprawa miękka