Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

  • Nowy

Gluten na widelcu Peter H.R. Green, Rory Jones

5,00 zł
Brutto
Ilość

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.

Książka Gluten na widelcu :
- przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
- wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
- odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
- podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.

Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
 
Galaktyka 2016, ISBN: 978-83-7579-551-6, 158x240, 300 s., oprawa miękka


Galaktyka
24697