• Nowy

Kresowy tygiel kulinarny Kuchnia Białoruska Andrzej Fiedoruk

5,00 zł
Brutto
Ilość

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów mocno osadzona w historii Polski kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe ale realny wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza zróżnicowana ale i jednorodna jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków na kulinarną wyprawę na Kresy.

 

Zysk i S-ka 2010, ISBN: 978-83-7506-590-9, 160x24, 262 s., oprawa twarda

 

Kresowy tygiel kulinarny Kuchnia Białoruska Andrzej Fiedoruk

Z0012915